Boléro

Music Hall
Datum : 20 mei 2018
Tijd : 20u00
Adres : Victor Rousseaulaan 208, 1190 Vorst

Boléro

Vorst Nationaal

Naar aanleiding van het overlijden van zijn leermeester tien jaar geleden, zijn eigen 10-jarig jubileum als artistiek leider van Béjart Ballet Lausanne en het 30-jarig bestaan van het gerenommeerde balletgezelschap maakt Gil Roman voor Music Hall momenteel een gloednieuwe jubileumproductie die de beste choreografieën van Béjart bundelt. Als absolute apotheose brengt Béjart Ballet Lausanne in dit eerbetoon ook de Boléro van Maurice Ravel in de originele choreografie van ‘hun’ Maurice. Meer dan 57 jaar na de première van Béjarts Boléro in de Muntschouwburg keert Béjart Ballet Lausanne dus terug naar Brussel en danst er één van de belangrijkste en meest invloedrijke balletten uit de twintigste eeuw. Een choreografie die na 57 jaar ongekende triomf nog niets aan frisheid heeft ingeboet.

Deze en andere verbluffende choreografieën van Maurice Béjart, gebracht door het gezelschap dat hij dertig jaar geleden eigenhandig oprichtte, ondersteund door 20 extra dansers en het symfonisch orkest La Passione o.l.v. dirigent Paul Dineweth, vormen een niet te missen Béjart-totaalspektakel!

De choreografie die Maurice Béjart creëerde op Maurice Ravels Boléro, werd na de première in 1961 te Brussel onmiddellijk een mijlpaal in de dansgeschiedenis. Maurice Béjart creëerde een spectaculair, adembenemend en zelfs erotisch getint spektakel. Deze meesterlijke creatie betekende de definitieve internationale doorbraak voor Maurice Béjart en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde en invloedrijke balletten ter wereld.

Meer info: https://musichall.be/shows/bolero-home

Upstars: Pers & Communicatie