Jennifer Ewbank

Jennifer Ewbank persfoto

Informatie

Omschrijving

Singer – songwriter Jennifer Ewbank laat van zich horen, en hoe! Zo staat de zangeres dit jaar op de planken in Nederland, Japan en in Belgie, waar zij begin november van dit jaar gepresenteerd zal worden.

In November van dit jaar lanceert Ewbank een nieuwe single als voorloper van een te verschijnen EP aan het begin van 2017. Vijf totaal nieuwe nummers waarvan het grootste gedeelte van de hand van Jennifer zelf! Met de nieuwe sound, een interessante mix van pop met invloeden van country- en electronische muziek, wil de zangeres zichzelf van een andere kant laten zien, een kant die de meeste niet van haar kennen.

De nieuwe muziek toont de veelzijdige vocale kwaliteiten van de Nederlandse zangeres. De blondine schakelt zonder veel moeite van gevoelige ballad naar swingende uptempo popmuziek.

“In de nieuwe liedjes vertel ik over alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt”, aldus Ewbank, “afgelopen jaren heb ik heel veel opgetreden en geleerd als persoon wat terug te horen is in mijn muziek”.

Internationaal

Ewbank legt de focus niet alleen op Nederland maar kijkt ook over de landsgrenzen heen. De zangeres heeft begin dit jaar een succesvolle club- en theatertour gemaakt door Japan, die in 2017 een vervolg moet krijgen. Een bezoek aan omliggende landen in de regio sluit Ewbank niet uit. “Het is té gek om te zien hoe mensen in verschillende delen van de wereld op mijn muziek reageren. In Japan word ik echt als superster behandelt en dat is best wel wennen voor een nuchtere Nederlander.”

In navolging van Japan volgt een lancering bij onze zuiderburen en is er ook interesse vanuit Duitsland! In Belgie staan in november 2 grote shows in de Ethias Arena gepland en een mediatour langs radio en tv. Uiteraard blijft Jennifer ook gewoon dichtbij huis en in Nederland te zien.

Stukje geschiedenis

“Ik ben al mijn hele leven bezig met muziek”, legt Ewbank uit. Opgegroeid als dochter van een Britse muzikant, is de zangeres beïnvloed door countrymuziek – iconische nummers van The Eagles en Dolly Parton. Ewbank zingt overigens niet alleen vanaf jonge leeftijd, ze schrijft en componeert ook al jaren haar eigen muziek. Een kwaliteit die zij deelt met haar broer John. In 2011 verschenen de eerste singles van de zangeres, Line in a Song en Stars. In oktober van dat jaar volgde debuutalbum London Tree, waarop naast een serie aantrekkelijke covers ook eigen materiaal (waaronder de pakkende titelsong) te horen is. There’s us, haar derde single en openingsnummer van de Nederlandse film Taped, werd in 2013 gelanceerd. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan de internationale productie van de spectaculaire arenashow “ Peter Pan, The Neverending Story “ waarin zij in de rol van Tinkerbell, zingend door de Ziggo Dome, Vorst National te Brussel en het Ahoy in Rotterdam vloog.

“Ik ben toe aan een nieuwe fase”, aldus Ewbank, “ik heb ontzettend veel energie en zin om een ander stukje van mezelf te laten zien”