Het Zingpaleis

Informatie

Omschrijving

Het Zingpaleis goes Eurovisiesongfestival

De Romeo’s wisten voor de volgende editie van Het Zingpaleis enkele Eurovisiesongfestivaldames te strikken:

SANDRA KIM (J’aime la vie, 1986, 1ste plaats)
LILIANE SAINTPIERRE (Soldiers Of Love, 1987, 11de plaats)
XANDEE (1 Life, 2004, 22ste plaats)
KATRINA (van Katrina & The Waves, Love Shine A Light, 1997, 1ste plaats)

Het wordt één en al girlpower op Het Zingpaleis dit jaar, want De Romeo’s kozen uitsluitend vrouwelijke gastartiesten. Na Sandra Kim, Xandee en Liliane Saint-Pierre werd ook ook Katrina (van Katrina & The Waves) aan de affiche toegevoegd.

Het eerste grote succes voor de Britse popband Katrina & The Waves was er in 1985 met de single ‘Walking On Sunshine’. Katrina ontving in datzelfde jaar ook een Grammy Award voor Beste nieuwe artiest. Met tien keer 12 punten, kreeg Katrina twintig jaar geleden groen licht en mocht ze het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Songfestival met ‘Love Shine A Light’. Ze wonnen weergaloos en overtuigend. Net als ‘Walking On Sunshine’, werd ‘Love Shine A Light’ een wereldhit en een klassieker.

“Twintig jaar geleden won ik het Songfestival, maar het lijkt alsof het gisteren was. Het publiek blijft mij volgen en steunen. België is ook een land waar ik veel fans heb, zoals De Romeo’s. Drie toffe gasten die altijd zorgen voor een feestje. Ik kijk uit naar m’n optreden in de Hasseltse Ethias Arena op 25 november. Samen met de andere vrouwen gaan we die Romeo’s eens laten zien wat girlpower is”, zegt de Britse geamuseerd.

Volksfeest

“Wij zijn met De Romeo’s opnieuw de gastheren en samen met onze liveband brengen we alleen maar grote hits en meezingers. We maken een reis doorheen de geschiedenis van het songfestival, maar daarnaast brengen we ook nog andere verrassende medleys en meezingers. We gaan terug naar de roots, met schermen waarop we de teksten van de liedjes projecteren. Iedereen kan en mag meezingen. Het moet een volksfeest worden waarop iedereen zich amuseert, net als de voorbije jaren”, zegt Chris Van Tongelen.

Welke is jouw favoriete Eurosonghit?

De Romeo’s dromen ervan om ooit eens deel te nemen aan het Songfestival, maar aangezien een selectie momenteel nog niet aan de orde is, maken ze dit jaar van Het Zingpaleis een klein beetje hun eigen ‘Eurosong Show’. Er zullen dus zeker een aantal grote Eurosonghits aan bod komen in de show van dit jaar, en Chris, Davy en Gunther zouden graag weten welke nu eigenlijk jouw favoriete Eurosonghit aller tijden is. Laat het hen weten, via onderstaande link!

Dit is mijn favoriete Eurosonghit

Paars

Vestimentair wordt de nieuwe Zingpaleis-editie opnieuw een uitdaging, want na ‘in ’t rood’ en ‘in ’t wit’ gaan De Romeo’s nu voor paars, waarmee ze indirect al refereren aan de bekende paarse pakjes die Nicole & Hugo droegen toen zij deelnamen aan het Songfestival.

Staand middenplein

Om het feestgevoel nog groter te maken, wordt dit jaar opnieuw gekozen voor een staand middenplein. De echte feestbeesten kunnen dus kiezen voor staanplaatsen. Wie het mooiste uitzicht wil, kan kiezen voor een zitplaats op de tribune.

Kaarten kosten 32,50, 35, 42,50 en 45 euro.

45,00 euro – zitplaatsen categorie 1
35,00 euro – zitplaatsen categorie 2
42,50 euro – staanplaatsen categorie 1
32,50 euro – staanplaatsen categorie 2