I Want To Break Free

Kursaal Oostende
Datum : 24 juni 2018
Tijd : 20:00
Adres : Kursaal, Westhelling 12, 8400 Oostende

I Want To Break Free

Kursaal Oostende

Een grootse show over het leven en werk van Freddie Mercury en Queen

‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are The Champions’ zijn slechts enkele hits die Queen, samen met hun frontman Freddie Mercury, de wereld heeft geschonken. De succesvolle theatershow ‘I Want To Break Free’ geeft u nog een keer de kans om de sfeer en de energie van een “Queen show” mee te maken.

U wordt meegenomen naar een minutieus nagebouwd decor zoals te zien was tijdens de grote stadionconcerten van de jaren 80, waar Queen haar absolute hoogtepunten beleefde. In deze ruim twee uur durende show komen alle grote hits van zowel Queen alswel het solowerk van Freddie voorbij, gecombineerd met beroemde scènes uit de videoclips van Queen en het leven van Freddie. Ook aan extravagante kostuums en attributen ontbreekt het niet; deze show klinkt niet alleen als Queen maar ziet er ook uit als Queen, zonder dat het een parodie wordt.

Freddie zou gezegd hebben “Never make me boring” of “The bigger the better” en dat is precies waar ‘I Want To Break Free’ gehoor aan geeft! Op een groot videoscherm wordt door middel van sfeerbeelden, foto’s, teksten en live beelden het verhaal achter Freddie en Queen verteld. Een speciale gastrol is weggelegd voor Linda Kinsbergen die met haar ongelofelijke gelijkenis, zowel qua uiterlijk als stem, de rol van Montserrat Caballé vertolkt in het epische ‘Barcelona’. Ook wijlen David Bowie komt nog één keer terug om samen met Freddie ‘Under Pressure’ te zingen.

Leadzanger Timothy Drake staat bekend als één van de betere (hard)rock zangers van Nederland en voelt zich helemaal thuis in de rol van Mercury. Waar hij met verschillende Queen Tributes al heel wat landen heeft aangedaan voelt deze theatervoorstelling voor hem als het summum van zijn “Queen carrière”. In 2016 heeft ‘I Want To Break Free’ reeds bewezen dat Queen springlevend is en een ieder nog steeds vrolijk stemt en tot tranen kan roeren, en deze fantastische show is op 16 juni 2018 eindelijk te zien in Stadsschouwburg Antwerpen.

Met:
Timothy Drake – Freddie Mercury
Linda Kinsbergen – Montserrat Caballé
Kristian Salisbury – David Bowie
Jouke Westerhof – Brian May

House of Entertainment Event