Nieuws

Lees hier ons laatste nieuws!
15 januari 2018

Right Said Fred, Chesney Hawkes, Aqua en AtmoZ, komen op 7 april naar I love the 90’s in Hasseltse Ethias Arena

Met 20.000 party animals, was de 10de editie van I love the 90’s in de Hasseltse Ethias Arena vorig jaar compleet uitverkocht en zaterdag 7 april wordt het nog straffer, want de grootste 90’s-party van Europa verwelkomt Right Said Fred (I’m Too Sexy), ‘The One And Only’ Chesney Hawkes en ‘Barbie Girl’ Aqua. Met DJ’s Pat Krimson en Sven Lanvin, keert voor het eerst ook het legendarische partyconcept AtmoZ exclusief terug naar Hasselt. De Eurodance-formaties Maxx (‘Get-A-Way’) en 2 Brothers on the 4the Floor (‘Dreams’) zijn van de partij, net als de Belgische 90’s-toppers Virtual Zone (‘Virtual Zone’), Natural Born Deejays (‘A Good Day’), Absolom (‘Secret’) en Astroline (‘Feel The Fire’). In de latere uren voegden de organisatoren Cherry Moon Trax toe aan de line-up en het wordt helemaal crazy als DJ Paul Elstak (‘Rainbow In The Sky’) zijn happy hardcore duivels ontbindt. I love the 90’s-tickets voor zaterdag 7 april in de Hasseltse Ethias Arena, bestel je nu op www.ilovethe90s.be
Na 2 Unlimited, Five, Hanson, Scooter en Steps!, haalt I love the 90’s de Deense band Aqua voor het eerst na hun gouden en platina successen in de jaren negentig met ‘Barbie Girl’, ‘Doctor Jones’, ‘My Oh My’ en ‘Turn Back Time’, terug naar ons land. “In originele bezetting komen de veelkleurige, maar bekend als roodharige zangeres Lene, kaalkop René, Claus en Soren, op 7 april naar de Ethias Arena. De beelden van de voorbije jaren konden hen overtuigen en zorgen dat ze straks op ons I love the 90’s-podium staan. Aqua staat al jaren op de verlanglijstjes van ons en onze bezoekers. Die gaan extra tevreden zijn dat we er ook in slaagden om voormalig tieneridool Chesney Hawkes naar Hasselt te halen. Destijds was hij ‘The One And Only’ posterboy en Chesney bleef zich verzorgen, waardoor hij straks opnieuw indruk gaat maken op ons vrouwelijk publiek”, zegt medeorganisator Kris Bloemen van House of Entertainment.

Ook kaal en gigantisch populair is ‘I’m Too SexyRight Said Fred. De Britse popband brak door in 1991 met een liedje dat het verhaal vertelde van een mannequin die schitterde op de catwalk. Na ‘I’m Too Sexy’ volgde ‘Don’t Talk Just Kiss’, waar souldiva Jocelyn Brown aan meewerkte, en ‘Deeply Dippy’ waar de band zijn derde internationale hit op rij mee scoorde. Met veel charisma en persoonlijkheid weten de broers Richard en Fred Fairbrass nog steeds hoe ze het publiek moeten inpakken.

AtmoZ

In 1996 werd er in ons land dance-geschiedenis geschreven toen partyclub AtmoZ eerst in Hasselt (Ritz) en twee jaar later in Vosselaar (Belize) de deuren opende. DJ Pat Krimson bedacht het AtmoZ-partyconcept en het was van bij de start ongekend populair. “Meer dan 1 miljoen mensen bezochten onze clubs en wij verkochten meer dan 300.000 compilatie-cds doorheen de jaren. Onze slogan was ‘Happy Music for Happy People’ en met drag queens, steltenlopers, vuurspuwers en andere extravagante acts, boden wij ons publiek in die tijd al topentertainment. Wij combineerden beleving met kwaliteitsmuziek en daarom zat het bij ons elke dag stampvol. Het waren bijzondere tijden, die we op 7 april tijdens AtmoZ @ I love the 90’s opnieuw laten herleven. Het wordt nog straffer, nog exclusiever, want Pat Krimson en Sven Lanvin trekken alle AtmoZ-registers open. Ik weet zeker dat het voor mij een emotionele, maar onvergetelijke avond wordt.

Eurodance

Typerend voor de 90’s en nog steeds succesvol is het Eurodance-genre en dat wordt op 7 april goed vertegenwoordigd door de internationale kleppers 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’) en Maxx (‘Get-A-Way’), die er voor de eerste keer in Hasselt op het I love the 90’s-podium bij zijn. België was destijds de bakermat en dus strikten de organisatoren ook Absolom (‘Fuking Baby Boomers’), Astroline (‘Smiling Faces’), Natural Born Deejays (‘A Good Day’) en het nog steeds immens populaire Virtual Zone (‘Virtual Zone‘).

DJ Ward

Geen I love the 90’s zonder DJ Ward. De Limburgse deejay is vanaf dag één de huis-dj en hét gezicht van het event, net zoals Dimitri Vegas & Like Mike dat zijn voor Tomorrowland. Als ceremoniemeester zorgt hij voor de grootste hits, floorfillers en kippenvelmomenten. Ward is één van de strafste Belgische allround party-dj’s. Hij is thuis in alle genres, maar de 90’s die kent hij als zijn broekzak. “Vorige jaren op onze party en de voorbije zomers op Tomorrowland, was hij heer en meester en zorgde hij voor onvergetelijke momenten. Zijn sets zullen ook dit jaar weer legendarisch zijn, want Ward heeft een onnavolgbare stijl, waarmee hij een massa weet op te zwepen en te verrassen“, zeggen de organisatoren.

Fans van happy hardcore en het stevigere werk, komen in de late uurtjes aan bod wanneer Cherry Moon Trax en DJ Paul Elstak (‘Rainbow In The Sky’) hun muzikale duivels ontbinden.

Tickets voor I love the 90’s – The party, op zaterdag 7 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Chesney Hawkes, Paul Elstak, AtmoZ (DJ Pat Krimson & DJ Sven Lanvin), Maxx, 2 Brothers on the 4th Floor, Absolom, Astroline, Virtual Zone, Cherry Moon Trax, DJ Ward, Right Said Fred en Aqua, kan je bestellen op www.ilovethe90s.be

|

Leave a Reply